MEHMET TIRPAN

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Kul, Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Kurt Deresinde tahsis edilen alanla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını aktaran Rektör Kul, “Belediye, Kurt Deresi Bölgesinde Üniversite ve kampüs yapımı için ayrılan bölgede imar planına uygun ada veya parsellere ayırma işlemini sürüyor. Arazinin büyük kısmı TOKİ’ye ait. O bölgede yine şahıs arazileri de var. TOKİ orada Milli Emlak’a ait olan arazilerle şahıs arazilerinin takası için çalışma yapıyor. Bölgeye yapılması planlanan fakülte ve kampüsler içinde master plan yapıldı” dedi.

2. Üniversite inşaatında geçikme olacağını aktaran Kul, “Ekonomik nedenlerden dolayı kampüs ve fakültelerin inşaatına 2-3 yıl süre içerinde başlamak zor gözüküyor. Bu süreç içerisinde artık Starateji ve Bütçe Başkanlığı ile inşaat çalışmalarının başlaması için görüşülecek. Ancak Starateji ve Bütçe Başkanlığı şuanda hiç bir yere proje başlatmıyor. Biz hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ BUTİK BİR ÜNİVERSİTE”

Lisans öğrencilerinin de 2022 yılında alınmaya başlanacağını aktaran Rektör Kul, “Bilim ve Teknoloji Üniversitesi butik bir Üniversite. Cumhuriyet Üniversitesi gibi bir şehir Üniversitesi değil. Üniversitemizde 3 tane Fakülte var. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi var. Meslek Yüksek Okulumuz var. Yabancı Diller Yüksek okulumuz var. Aslında fakültelerin az olması bir yönden iyi. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz” dedi.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin Sivas’ta olmadığını vurgulayan Kul, “Sivas bir tarım şehri. Yaşanan süreçte tarımın ne kadar önemli olduğunu gördük. İnsan nüfusu artıkça tarıma olan ihtiyaç daha fazla artıyor. Dünyadaki üretimler artık yetmiyor. Atadan dededen kalan yöntemlerle tarım yaparsak kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak ürün üretemeyeceğiz. Bilimsel tarım çalışmalar yaparsak daha iyi verim alırız. Kendi kendimize yeteriz. Teknoloji hızla gelişiyor. Ayak uydurmamız lazım” ifadelerini kullandı.