Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, samimi açıklamalarda bulundu. Bir süre önce Cumhuriyet Üniversitesi’nde yeni yönetimin görevi devraldığını söyleyen Prof. Dr. Toparlı, kendisinin ise rektör danışmanı olarak atandığını söyledi. 7 yıl öncesine kadar Sivas’tan ayrı kaldığını, bu süre zarfında ise Sivas’ın sorunlarını iyi şekilde tespit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Toparlı, “Üniversite şehirle bütünleşmiyor deniliyor. Benim görevim şehirle üniversiteyi birleştirmek. Kızılırmak üzerinde ki köprüyü kaldırıp kendimi koyuyorum. Sivas’a hizmet için her şeyi yapacağız” dedi.

ÖĞRENCİLER SİVAS’ I TANIYACAK

Cumhuriyet Üniversitesi’ nde öğrencilere yönelik bir takım projeler geliştireceklerini söyleyen Prof. Dr. Recep Toparlı, “Kadı Burhanettin’i gençlerimiz tanıyacak. Kadı Burhanettin’in türbesinin nerede olduğunu Sivaslı öğrenecek ve bilecek. Her yıl Allah ömür verirse büyüğümüzü anacağız. Bizi biz yapan değerleri hiç unutur muyuz. Genç nesillerimize bu kültürü tanıtacağız. Sivas’a gelen öğrenci önce Sivas’ı tanımalı. Sivas’a gelen öğrencinin döndüğü zaman Sivas’tan çok güzel bahsetmesini sağlayacağız. Sivas’ı sevdirmek için projelerimiz var. Valilikten belediyeden yardım alacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEMSİ SİVAS-İ İLE ANILALIM

Her ilin kendine has bir değeri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Toparlı, “Sivas çok şanslı, Valilik, Belediye ve üniversite bu konulara destek veriyor. Sivas’ın ne kadar kültür değeri varsa her yıl birisi adına tahsis edilecek. Şemsettin Sivas-i ile anılmak istiyoruz. Konya nasıl Mevlana ile anılmak istiyorsa biz de Şemsettin Sivas-i ile anılalım” şeklinde konuştu.

UNESCO’YA BAŞVURACAĞIZ

Sivas’ın kültürel değerleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Toparlı, “Sivas’ın o kadar çok kültürel değeri var ki, kalesiyle, camileriyle Selçuklu Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyor. Özellikle kent meydanına hayranım. Biz burada Unesco’ya Divriği Ulu Camii gibi aday olmasını istiyoruz. Çünkü bu tarihi kent meydanı gerçek dokusuyla ortaya çıkıyor” dedi.

SİVAS’IN EVLADIYIM

Prof. Dr. Recep Toparlı, “7 yıldır hep şikayet var. Üniversite şehirle bütünleşmiyor deniliyor. Benim görevim şehirle üniversiteyi birleştirmek. Ben Sivaslıyım ve Sivaslı bir esnafın çocuğuyum. Sivas’ın nabzını çok iyi tutuyorum. Sivaslılarla dertleşmekten büyük bir zevk alıyorum. Sabah çarşıda esnafa merhaba demek, simit satana bir siftah vermek, bunlar benim sevdam.  Kızılırmak üzerinde ki köprüyü kaldırıp kendimi koyuyorum. Sivas’a hizmet için her şeyi yapacağız. Sivaslılardan isteğim bize yardımcı olmalarıdır” diye sözlerini tamamladı.