Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9506 %-0.1
41,0472 %-0.35
Ara
reklam
Sivas Memleket EĞİTİM ESTÜ’de Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliği başladı

ESTÜ’de Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliği başladı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ESTÜ), 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ’NİN BAŞLAMASIYLA ÜNİVERSİTEYE YENİ GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK YÜZYILI ETKİNLİĞİ BAŞLADI.

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla üniversiteye yeni gelen öğrenciler için Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliği düzenledi.

Güz döneminin gelmesiyle üniversitelerde 2023-2024 Eğitim Ve Öğretim Dönemi başladı. Eskişehir Teknik Üniversitesi, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için ESTÜ Oryantasyon Günlükleri 23 çerçevesinde 2 Eylül Kampüsü’nde Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliğinin startı verildi. Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı etkinliğinde öğrenciler, kaynaştırma aktivitelerinde buluşurken, üniversite bünyesindeki farklı bölüm, branş ve kulüplerinin daire başkanlıklarının stantlarının tanıtımı da yapıldı. Alanda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bir bilgilendirici tır yer alırken, Eskişehir Valiliği’nde kullanılan yerli araç TOGG sergilendi. Etkinlik alanındaki öğrenciler, düzenlenen aktivitelerde yeni arkadaşlıklar edindi ve üniversite hayatlarında sosyalleşebilecekleri ilgi alanlarını keşfetti. ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan etkinlik alanındaki öğrencilerle yakından ilgilenirken, öğrencilere yeni eğitim-öğretim döneminde başarı dileklerinde bulundu.

“Gençlerimiz bu şekilde birbirleriyle kaynaşıyor”

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü’nde düzenlenen etkinlik alanında öğrencilerle tanışarak, onlara başarılar dileyen Rektör Adnan Özcan, çeşitli etkinlikler sayesinde gençlerin üniversite ve şehre alıştığını söyledi. Kaynaşma etkinliğinin yanı sıra alanda bulunan öğrencilerin çeşitli bilgilendirme stantlarıyla yeni ilgi alanlarını keşfetme fırsatı yakaladığını dile getiren Özcan, “Etkinliğimiz iki gün sürecek bir oryantasyon etkinliğidir. Özellikle üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize ‘hoşgeldin’ etkinliğidir. Üniversitemiz öğrenci odaklı bir üniversitedir ve bunun dışında araştırmayı çok önemsiyoruz. Bununla alakalı çok ciddi stantlarımız bulunuyor. Alanımız oldukça geniş, şansımıza hava da bugün çok güzel. Üniversitemizin farklı bölüm, branş ve kulüplerinin daire başkanlıklarının stantlarının olmasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait bir tır burada bulunuyor. Aynı zamanda valiliğimizin aracı olan yerli üretim TOGG’da burada bulunuyor. Onun dışında kamu kuruluşlarının farklı stantları da var. Burada öğrenciler voleybol, futbol gibi başka başka etkinlikler şuanda alan içerisinde yapılmaktadır. Gençlerimiz bu şekilde birbirleriyle kaynaşıyor” dedi.

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinliği çerçevesinde düzenleniyor”

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan düzenlenecek olan konserler ve sanatçılar hakkında ise şöyle konuştu:

“Mehmet Erdem sanatçımız bu akşam 18.30 sıralarında sahne alacak. Yarın da Mary Jane isimli grup yine aynı saatte sahne alacak. Üniversitemizin öğrencilerine akademik idari ve işçi personelimizin tamamını konsere bekliyoruz. Bu etkinliğin bir ucu da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinliği çerçevesinde düzenleniyor. O sebeple de ayrıca gururlanıyoruz. O sebeple hem üniversitemizdeki hem şehrimizdeki hem de tüm Türkiye’deki öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyorum, hepsine başarılar diliyorum. Çalışmalarını ve kendilerini yetiştirmelerini temenni ediyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *