Koyulhisar ilçesinde eğitim yatırımlarında bulunan eksiklikler meclis gündemine taşındı. Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan raporda ilçede ki Atatürk ilköğretim okulunun fiziki eksiklikleri gün yüzüne çıkarıldı.

Komisyon başkanı Fikret Yıldırım, okulda 111 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiğini söyleyerek, “8 köy taşımalı, Aşağıkale ve Şeyhler mahallesi öğrencileri de aynı okulda eğitim görmektedir” ifadelerini kullandı.

1981 YILINDA YAPILDI

Okulun 1981 yılında yapıldığını ve eksiklikleri olduğunu bildiren Yıldırım, “okula 2003 yılında kalorifer sistemi konmuş ve boya badana yapılmıştır. Okul yöneticilerimizle görüşmemizde ve yerinde yaptığımız incelemelerde şu  eksikler tespit edilmiştir: Deprem güçlendirmesi yapılmamıştır. Boya badana ihtiyacı vardır. Tuvaletlerin onarım görmesi gerekmektedir. Islak zeminlerin yeniden yapılması gerekmektedir. Çatı saçaklarında kar tutakları olmadığından tehlike arz etmektedir. Yaklaşık 20 metre ihata duvarı eksik olup, yapılmalıdır. Taşımalı eğitim verildiği için okula yemekhane yapılmalıdır. Sonuç olarak, teknik elemanlarca bir inceleme yapılarak acil ve yapılabilirliği olan sorunların 2017 yılı içerisinde yapılmasına, yapılamayacak olanlar varsa 2018 yılı yatırım programında değerlendirilmesi için raporumuzun İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesine karar verilmiştir” şeklinde konuştu. Yıldırım, yapılacak çalışmaların acil olduğuna dikkat çekerek harekete geçilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.