Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9506 %-0.1
41,0472 %-0.35
Ara
reklam
Sivas Memleket EĞİTİM Eczacılık Fakültesinden akciğer kanseri tedavisinde ilaç keşfine yönelik TÜBİTAK 2209-A projesi

Eczacılık Fakültesinden akciğer kanseri tedavisinde ilaç keşfine yönelik TÜBİTAK 2209-A projesi

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘NSCLC TEDAVİSİNE YÖNELİK AKT İNHİBİTÖRÜ TİYAZOL-HİDRAZON HİBRİDİ BİLEŞİKLERİN GELİŞTİRİLMESİ’ BAŞLIKLI PROJE 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI’NDAN DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI.

Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen ‘NSCLC Tedavisine yönelik Akt İnhibitörü Tiyazol-Hidrazon Hibridi Bileşiklerin Geliştirilmesi’ başlıklı proje 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ndan destek almaya hak kazandı.

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop’un akademik danışmanlığını yaptığı, Eczacılık Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Cafer Batuhan Kılınç’ın yürütücülüğünü üstlendiği, ‘NSCLC Tedavisine yönelik Akt İnhibitörü Tiyazol-Hidrazon Hibridi Bileşiklerin Geliştirilmesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde destek almaya hak kazandı.

“Projemiz ile antikanser ilaç Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz”

TÜBİTAK’tan destek kazanan Cafer Batuhan Kılınç projesiyle ilgili yaptığı konuşmada, “Tüm akciğer kanseri vakalarının yaklaşık yüzde 85’ini oluşturan küçük hücreli olmayan akciğer kanseri (NSCLC), halk sağlığı için büyük bir tehdit oluşturmakta. Geleneksel sitotoksik kemoterapinin dezavantajlarından (yan etki, toksisite vb.) yoksun daha etkin tedavi yaklaşımı arayışında, tümör hücreleri üzerine seçici sitotoksik aktivite gösteren daha tolere edilebilir moleküler hedefe yönelik NSCLC tedavisi yeni bir yaklaşım olarak önem kazandı. Projemiz çerçevesinde, NSCLC’nin hedefe yönelik tedavisi için tasarladığımız özgün tiyazol-hidrazonhibridi Akt inhibitörlerinin sentezini, spektral karakterizasyonunu ve in vitro aktivite çalışmalarını gerçekleştirerek patent başvurusu yapmayı ve elde edilecek özgün veriler sayesinde antikanser ilaç Ar-Ge çalışmalarınakatkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kılınç, projesinin TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklenmesinin gurur verici olduğunu belirterek, TÜBİTAK’a; kurum olarak her türlü imkânı kendisine sağlayan Anadolu Üniversitesi’ne, projenin her aşamasına sınırsız katkı sağlayan danışmanı Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop’a, projenin hazırlık aşamasında destek olan Prof. Dr. Ahmet Özdemir’e ve söz konusu bileşiklerin in vitro etki testlerinde sağlayacağı destekten dolayı Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülşen Akalın Çiftçi’ye teşekkürlerini iletti.

“Eczacılık öğrencilerini proje hazırlama ve ilaç Ar-Ge çalışmalarına katılma hususunda teşvik ediyoruz"

Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop ise Eczacılık öğrencilerini proje hazırlama ve ilaç Ar-Ge çalışmalarına katılma hususunda desteklemenin önemine değinerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı gibi lisans öğrencilerimizin Ar-Ge çalışmalarını destekleyen programlar; akademik ve endüstriyel alana deneyimli mezunlar kazandırmak adına büyük önem taşımaktadır. İlgili projede akademik danışmanlık yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *