HABER MERKEZİ

Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Piknik Şöleni” programında bir araya geldi.

Sivas Belediyesi Paşabahçe Mesire alanında düzenlenen piknik programına yaz Kur’an kursu ve  4-6 yaş grubu öğrencileri ile Kur’an kursu öğreticileri ve TDV Kadın Kolları personelleri katıldı. 

Piknik Şöleninde öğrencilerin mutluluklarına ortak olan İl Müftüsü Remzi Pehlivan şu bilgileri paylaştı; ”27 Haziranda açılan yaz Kur’an kurslarımıza İl ve İlçe Müftülüklerine kaydını yaptıran  24 bin öğrenci ile  6 haftalık bir eğitimi geride bıraktık. Din görevlilerimizin eğitimdeki gayretleri aşikardır. İl ve İlçe Müftülüklerimize bağlı kurslarımızda öğrencilere yönelik değerler eğitiminin yanı sıra sosyal etkinler yapılarak kursiyerlerin dolu dolu bir yaz tatili geçirmeleri sağlanıyor. “dedi.

Yaz kursu eğitimlerin 26 Ağustos da sona ereceğini söyleyen Müftü Pehlivan, gençlerin Kur’an eğitimi yönünde çocuklarını tatile değilde Kur’an kurslarına gönderen aileleri tebrik ediyor hocalarımıza da gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İfadelerini kullandı.

Programda TDV tarafından öğrencilere yemek ve dondurma ikramı yapıldı.