Erzincan Karayolu civarında yer alan okullar ve işletmelerin uzun süredir devam eden doğal gaz hayalini Sidaş gerçekleştirdi. Doğa Koleji kurucusu Mustafa Eken’in girişimleriyle başlatılan çalışmalar Sidaş’ın çalışmaları ile son buldu. Her yıl yakıt ihtiyacı için 160 bin TL ödeyen bölgede ki işletme ve esnaflar, hem gelen yatırımın hem de düşen maliyetlerin keyfini yaşamaya başladı.

Doğa Koleji Kurucusu Mustafa Eken, “okulu kurduğumuz da özel bir firma ile anlaşmıştık ve yıllık 160 bin TL civarında ısınmaya para harcıyorduk. Bizim gibi diğer eğitim kurumları ve bölgede yer alan esnaflar da benzer tutarları ödüyordu. Sidaş ile yaptığımız görüşmede bir takım prosedürler ortaya çıksa da kısa sürede sorunları aştık ve Erzincan karayolu civarına doğalgaz gelmeye başladı. Bu durum hem maliyetlerin düşmesine hem de daha verimli hizmet almamıza sebep oldu” dedi.

KONU UZUN ZAMANDIR GÜNDEMDE

Doğa Koleji Kurucusu Mustafa Eken, konunun uzun zamandır gündemde olduğunu söyleyerek, “SİDAŞ Bölge Müdürümüz Hüseyin İnan Yıldırım beyin çabaları, Karayolları bölge müdürlüğümüzün verdiği destek, AK Parti İl Başkanımızın konuyla ilgilenmesi ve diğer yetkililerin çözüm üretmesiyle sorunu çözmüş bulunuyor. Yolun karşısına geçen doğal gaz hattı ile hem daha verimli hizmet alıyoruz hem de fazladan verdiğimiz paralar Sivas esnafının cebinde kaldı. Göstermiş olduğu gayretlerden dolayı biz de SİDAŞ Müdürümüzü ziyaret edip kendisine plaket vermek istedik” ifadelerini kullandı.

İNAN, “AMACIMIZ HİZMET”

Sivas Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİDAŞ) Bölge Müdürü Hüseyin İnan Yıldırım ise amaçlarının Sivas’ın her köşesine hizmet götürmek olduğunu dile getirerek “SİDAŞ olarak Sivas’ın ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunların çözümü noktasında çalışmalar yapıyoruz. Doğal gaz Sivaslılar için oldukça önemli bir konu. Biz ise bunu dağıtmakla yükümlüyüz. Bizden kim talep ediyorsa hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bölgede doğal gaz yoktu. Mustafa Eken beyin isteği ve bölge esnafımızın da destekleri ile prosedürleri gerçekleştirdik ve o bölgeye hizmet götürdük. İnşallah kesintisiz hizmet kalitesinden faydalanacaklar” ifadelerini kullandı.