Bu kış beni sen giydir.

Sivas Doğa Okulları Öğrenci Meclisi ve Etik Değerler Kulübü öğrencilerinin hazırladığı ortak sosyal sorumluluk projesi  “Bu kış beni sen giydir “kapsamında Merkeze bağlı Alahacı Köyü İlkokulunda okuyan 102 öğrencinin kışlık giyim ihtiyacı karşılandı.

Öğrenci velileri ve esnaf katkıları ile  hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Doğa Okulları T-MBA Öğrenci Meclisi Başkanı Öykü Kavurmacı projeye bir ay önce başladıklarını söyledi. Kavurmacı “Bu projeye bir ay önce başladık. Öncelikle tüm lise sonra tüm Sivas olarak bu projeye katkılar sağlandı. Bir öğrencinin kış için giyecek ihtiyaçlarını hep beraber karşıladık. Belirlenen köy okulunda 102 öğrencinin kışlık ihtiyaçları karşılandı. Bere, atkı, mont ve bot şeklinde kışlık malzemelerini temin ettik. Bunları da 16 Aralık Cuma günü gidip öğrencilere giydireceğiz onların da mutluluğuna vesile olacağız.”

TÜM OKUL KATKI SAĞLADI

Projeye Öğrenci Meclisi olarak başladıklarını sonra tüm okulun katkı sunduğunu ifade eden Kavurmacı “Projeye başta 6 meclis başkanı olarak başladık sonra tüm lise öğrencilerimiz ve bunun yanında katkı sağlamak isteyen ortaokul ve ilkokul öğrencilerimiz var. O yüzden buna tüm okul olarak katkı sağladık.Başlangıçta bu işe yönelik yaptığımız çalışmalarda çok olumlu sonuç alamasak da sonrasında gidişat iyi oldu ve Sivaslıların da bu projeye bakış açısı değişti. İnsanlarda o çocukları mutlu etmek için katkı sağlamaya başladı. Başlangıçta kötü olan bakış açıları git gide düzelerek bizim de bu projemize katkı sağladılar” dedi.

Proje Koordinatörü   öğretmen Aygül Topal ise  topladıkları kışlık giyim malzemelerini 16 Aralık Cuma günü Alahacı Köyü İlkokulu’na götürerek öğrencilerin sevinçlerine ortak olacaklarını söyledi.