MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan ‘Matematik Seferberliği Projesi' kapsamında kentte 15 faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Hepimizin hayatında bir matematik korkusu olduğunu, bu sebeple çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle korkunun önüne geçilmesinin hedeflendiğini aktaran Aslan, “Okula gittiğimizde hepimizde matematik dersimiz iyi olursa geriye kalan dersleri hallederiz düşüncesi oluşuyor. Ama biz diyoruz ki hayatın her alanı matematik. Sözel olarak bahsettiğimiz bir çok şeyi kafamızda sözel tasarlarken de matematik hesabını yapıyoruz. Bu nedenle okul öncesinden başlayarak çocuklarımıza matematik sevgisi aşılayacağız.” dedi.

Matematiği sevdirmek amacı ile okullarda matematik koridorlarının da oluşturulmaya başlandığını açıklayan İl Müdürü Aslan, “Matematik koridorları ve evleri yapacağız. Bir çok okulumuzda bu konuda çalışmalar var. Bunları yaparken de matematiği çocuklarımıza güncel hayatla ilgili bir şekilde anlatacağız. Okul öncesinde ve ilk okulda hemen çarpım tablosunu öğretip çocuğun matematik kafası var demeyeceğiz. Matematiği hayatla ilinti kurarak yavaş yavaş sevdirerek verirsek daha fazla olumlu sonuçlar elde ederiz. Mesela yaptığımız tiyatro ve farklı etkinliklerin ana temasını matematik olarak belirledik. Çocuklar hem eğlenecekler hem de matematiği sevecekler. Önce öğrencilerimize matematiği sevdireceğiz sonra sevgiyle beraber matematik korkusunu yeneceğiz. Sivas’ı matematik şehri yapmak istiyoruz. Bu konuda da Belediye ile birlikte yürütmeyi planladığımız proje üzerinde çalışma yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.