MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, ‘Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi' kapsamında merkezdeki okullarla, kırsaldaki okulların aynı şartlara sahip olması adına belirlenen 86 okulda belirli periyotlarda çalışmalar yapıldığını söyledi.

İmkan ve fırsat eşitliğini sağlamak adına Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde ciddi çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Aslan, “Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi ile merkezde öğrenim gören öğrenci ile kentin farklı bölgelerinde öğrenim gören öğrencilerin aynı imkana sahip olması adına bir çok okulumuzun imkanlarının artırdık. Yani merkezdeki okulların imkanlarını kırsalda eğitim gören öğrencilere sunduk. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına tespit edilen 86 okulumuz bu anlamda iyileştirildi. Bir çok okulun fiziki yapısı değiştirildi. Bir çok okula ise materyal destekleri yapılarak çeşitli kurslar açıldı.” dedi.

Bütün öğrencilerin eşit imkanlarda eğitim almalarını arzuladıklarının altını çizen Aslan, “Merkezdeki okulumuzda akıllı tahta varsa kırsalda veya farklı bir bölgedeki okulumuzda da olmalı. Merkezdeki bir öğrenci sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden veya imkanlardan ne kadar faydalanıyorsa aynı şekilde kırsaldaki okullarımıza da aynı şartı ve imkanı götürmeye gayret ediyoruz. Bu durumu sağladığımızda fırsat eşitliğini sağlamış oluyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yaptığımız tüm faaliyetleri, imkan ve fırsatı merkezdeki okullardaki kadar olmayan okullardan başladık ve merkeze doğru geldik. Eğitim, sanat, müzik ve sportif faaliyetlere proje kapsamında belirlenen 86 okulumuzda katıldı. Bu durum aynı zamanda öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasında büyük bir imkan sağladı. Tüm okullarımızı fırsat ve imkan eşitliği anlamında dengede tutmaya gayret gösterdik. Devletimiz, bakanlığımız, valiliğimiz ve müdürlüğümüz tüm materyal ve malzemeleri imkanları merkezdeki kadar olmayan okullara verdi. Merkezdeki bir çocukla köydeki bir çocuğun imkanlarının aynı olması adına süren çalışmalar devam edecek. Tabi ki eksikliklerimiz ve iyileştireceğimiz alanlar ve okullar var ama eğitim öğretim yılı içeriisnde yürütülen faaliyetlerle çocukların becerilerinin ön plana çıkarılmasında ciddi bir mesafe kat ettik.” ifadelerini kullandı.