MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte, yeni eğitim ve öğretim yılında 10 bin 115 yeni kontenjanın açıldığını, yeni açılan bölümlerle birlikte açılan kontenjanın büyük oranda dolacağını düşündüklerini söyledi.

Bu yıl yeni açılan Hukuk Fakültesi’ne ilk kez 60, Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na 20 öğrenci, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği’ne de 30  öğrenci alacaklarını duyuran Rektör Yıldız, “Yüksek Lisans da Sağlık, Sosyal ve Eğitim Bilimleri Enstitülerinde Aile Danışmanlığı, Sosyal Hizmetler, İngiliz Dili Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde yeni programlar açtık.” dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılında yeni bölümlerin açılması ve 10 bin 115 yeni kontenjan açılmasının ardından, açılan kontenjanın büyük oranda dolacağını düşündüklerini, köklü bir geçmişe sahip olan Cumhuriyet Üniversitesi’nin her geçen gün başarı çıtasının da yükseldiğinin altını çizen Rektör Alim Yıldız, “Üniversiteleri inceleyen uluslararası kuruluşlar var. Bunların bir kısmına yeni müracaat etmiştik veya bizleri de aldılar. Times Higher Education (THE) Genç Üniversiteler sıralamasında Üniversitemiz 401+’da yer aldı. Türkiye'deki üniversitelerden sadece 40’ının yer aldığı sıralamada SCÜ, en hızlı yükseliş gösteren üniversitelerden biri oldu. URAP 2021-2022 raporuna göre üniversitemiz genel sıralamada 179 üniversite arasında 67’inci sıradan 47’inci sıraya yükselmiş olduk. Nature İndex’te ise 67’inci sıradan 23’üncü sıraya yükseldi. Üniversitelerin genel, atıf sayısı, endüstri geliri, uluslararası nitelik ve öğrenim kriterlerine göre değerlendirildiği sıralamada SCÜ 501+ sıralamasında yer alarak büyük bir başarı gösterdi. Türkiye’deki üniversitelerden sadece 66’sının yer aldığı sıralamada SCÜ, aynı puana sahip üniversiteler ile 23-53 sıralama bandında yer aldı. Yine TUBİTAK 2209-A programı Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2’inci dönem çağrı sonuçlarına göre üniversitemiz tüm üniversiteler arası kabul edilen proje sayılarında 186 üniversite arasında ilk 20, proje kabul oranına göre de 8’inci sırada yer aldık. 86 başvurunun 57’si kabul edildi. Üniversite tarihinde de kabul edilen en yüksek sayıya ulaşmış olduk. Kabul edilen projelerin 11 Tanesi ise ön lisans öğrencileri tarafından sunuldu. Fakülteler ve fakültelerde okuyan öğrenciler mutlaka bu projelere müracaat ediyorlar ama 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarımızda da bu projelere müracaat eden öğrencilerimizden 11 proje kabul edilmiş oldu.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.