HANİFE KANAT

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında binlerce öğrenci Üniversite Sınavına (YKS) hazırlandı. Üniversite Sınavı'na sayılı günler kala, Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan 12. Sınıf öğrencilerine okulda verilen sınava hazırlık programları hakkında bilgi verdi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı başladığından bu yana üniversite sınavına girecek öğrencilerin her alanda gelişimi ile ilgili faaliyetler planladıklarına değinen Aslan; “Öğrencilerimiz için hazırladığımız faaliyetler, sosyal sportif, sanatsal, çocuklarımızın dijital yetkinliği ile ilgili faaliyetlerdi. En önemliside akademik başarıyı arttırmaya yönelik faaliyetlerimizdi. Dolayısıyla bu anlamda ‘Köprü Akademi’ olarak nitelendirdiğimiz bir çalışma başlattık, bakanlığımızın yapmış olduğu ‘Destekleme Yetiştirme’ kurslarını aldık. Kurs merkezleri belirledik, verdiğimiz kursların iki defa denetlemesini yaptık. Valimizle ve diğer yetkililerimizle sık sık merkezlerimizi ziyaret ederek öğrencilerimize motivasyon sağladık, yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçladık. Destekleme Yetişme Programı'nı ana eksen olarak kabul ederek akademik başarıyı arttırma çalışması yaptık.” açıklamasını yaptı.

Bir yazılım çalışması yaptıklarını ve bu yazılımı geliştirdiklerini belirten Aslan; “Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin geliştirdiğimiz yazılım üzerinden nelere ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Anket ve çevre araştırmaları yaptık. Değerlendirmelerimiz sonrasında yol haritamızı belirlemiş olduk. Yol haritamızın belirlenmesinin akabinde çalışmalarımızı başlattık. 2021 Ekim ayında başlayan çalışmamız hala devam ediyor. Biz 18-19 Hazirana hazırlıklı gireceğiz.” dedi.

7.100 12. Sınıf öğrencisinden 6.892 tanesinin sınava gireceğini aktaran Aslan; “ İnşallah çocuklarımız başarılı olurlar temennimiz bu yönde. Emekleri var emeklerinin zayi olmayacağına inanıyoruz. Biz başarıyı arttırma noktasında çocuklarımıza gereken desteği her zaman verdik. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl açılan kursların yanında sınava hazırlanırken öğrencilere yardımcı olacak kaynakları dijital ortamda yayınladı. Öğrenciler evde, okulda ya da bulundukları herhangi bir yerde internet ortamından kaynakları indirip ders çalışabiliyorlar, bunun yanında bir de kaynak kitaplar öğrencilerimize dağıtıldı. Cumhuriyet Üniversitesi ile beraber iş birliği içerisinde çalışarak YKS Son Prova sınavı gerçekleştirdik ve her şey Üniversite Sınavı kurallarına uygun gerçekleşti. Deneme kitapçıklarının rengini bile aynı yaptık. Amacımız, öğrencilerimize tecrübe kazandırmak, heyecanlanmalarını engellemek ve gerçek sınava girdiklerinde hatalarını en aza indirgemekti. Çok faydalı bir sınav oldu.” ifadelerini kullandı.

Son olarak sınava girecek öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan; “Bu bir son değil, heyecan olacak, düşüncelerin gelgitleride olacak ama bunun kontrolü önemli. Heycanı kontrol altına alıp, azmin ve emeğin sonucunu alabileceklerini hiç unutmasınlar. İnsanlar çalıştığının karşılığını elbet alır. Çalışılan, emek verilen hiç bir şey zayi olmayacak, olmuyor. Öğrencilerimiz bunun bilincinde olsunlar. İnanç, azim ve kararlılığın her zaman karşılığı olur. 18-19 Haziranda biz sahada öğrencilermizin yanında olacağız ve başaracaklarına inanıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.