MEHMET TIRPAN

Sivas Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Bülent Korkmaz, 2021-2022 Eğitim öğretim yılında Numune Hastanesi Pediatri Servisi'nde oluşturulan kütüphane de dahil kent genelindeki 83 okula 25 bine yakın kitap bağışında bulunarak okulların kütüphanelerine kitap desteğinde bulunduklarını söyledi.

Okulların kütüphanelerine kitap desteğinde bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu projeye de katkı sağladıklarını aktaran Başkan Korkmaz, “ Okullarımızın kütüphanelerini benimsiyoruz. Çocuklarımızın okumalarını sağlamak adına 45 üyemiz ve yönetim kurulumuzun maddi destekleri ile aldığımız insanların kendilerini geliştirmelerini sağlayan kitapları, zeka oyunlarını ve boyama kitaplarını, okullarımıza ve kurumlarımıza kazandırmak bizleri mutlu ediyor.” dedi.

İlimizdeki Numune Hastanesi Pediatri Servisi'nde tedavi gören çocukları da unutmadıklarını da hatırlatan Başkan Korkmaz, “Numune Hastanesi Pediatri Servisi'nde vermiş olduğumuz kitap desteğinin ardından kütüphane oluşturuldu. Pediatri servisinde tedavi gören çocuklarımıza katkımız olsun diye çeşitli zeka oyunları, romanlar, hikaye kitapları, boyama kitapları ve boyama kalemleri hediye ettik. Kütüphaneye kitap desteğinde bulunduk. İnşallah 2022-2023 yılında da okullarımızın kütüphanelere kitap desteğinde bulunmaya devam edeceğiz. Bu konuda geçtiğimiz hafta ilk girişimimizi yaptık. Gaziantep’e giderek 450 tane yayıncının bulunduğu kitap fuarını gezdik. Fuarda da yaklaşık 20 okulumuzun kitap bağlantısını yaptık. İnşallah kitaplarımız 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarımızı yönetim kurulumuzla birlikte ziyaret ederek kitap desteğinde bulunacağız. Kitapların alınmasında, dağıtılmasında bizlere destek veren yönetim kurulumuza, üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kuruldukları salgın döneminde de kent genelindeki 300 okulla da dezenfekten standı dağıttıklarını da sözlerine ekleyen Korkmaz, “Eğitime yönelik birbirinden güzel projelerimiz var. Projelerimiz netleştiğinde kamuoyu ile paylaşacağız. Bizlere her konuda destek veren okul müdürü, eğitimci ve ticaretle uğraşan üyelerimize tekrar şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.