MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Alim Yıldız, Hukuk Fakültesinin resmi olarak açıldığını ancak öğrenci alamadıklarını söyledi.

Hukuk Fakültesine öğrenci alınması noktasında ayrı branştan 7 hocaya ihtiyaç olduğunu aktaran Yıldız, “Doktor Öğretim üyesi, Doçent ve Profesör düzeyinde 7 hocaya ihtiyacımız var. Şuanda Devlet ve Özel Üniversitelerde çok sayıda Hukuk Fakültesi açıldı. Hoca sayısında azalma var. Devlet Üniversitelerinden emekli olan hocalarımız özel üniversitelere gidiyorlar. Biz şuana kadar bir kaç hoca bulduk ama 7 kişiye tamamlayamadık” dedi.

30 yakın araştırma görevlisi aldıklarını belirten Yıldız, “ Araştırms görevlileri Ankara Hukuk Fakültesinde Yüksek Lisans ve Doktoralarını yapıyorlar. Görüştüğümüz bazı hocalardan bize gelecek olanlar var. Şuanda öğrenci alamayacağız ama 2020 yılının sonuna doğru hocalarımızı tamamlayacağız. 2020-2021 eğitim öğretim yılında olmasa bile 2021 yılından itibaren öğrenci alacağımızı düşünüyorum. Cumhuriyet Meslek Yüksek okulumuzla ilgili de 2 yıllık Adalet programına müracaat etmiştik. Adalet Programımız kabul edildi. 120 öğrenci bu sene alacağız. Prestijli bir bölüm. Böylece Hukuk Fakültesinin alt yapısıda oluşmuş olacak. Bedeb Eğitimi Yüksek Okulumuz vardı Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürdük. Turizm Yüksek Okulumuz vardı Fakülteye dönüştürdük. Yine Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesini birleştirdik. Suanda 3-4 tane Fakültemiz oldu. Başka bir Fakülteye şuanda ihtiyacımız yok. Bir Üniversitede bulunması gereken Fakülte sayısına ulaştık. Şuanda 18 tane Fakültemiz var” ifadelerini kullandı.