Eskişehirli aktar Koray Özkılıç, son zamanlarda sosyal medyanın etkisiyle büyük ilgi gören matcha çayının hızla popülerleştiğini belirtti. Özellikle kahveye alternatif olarak tüketilen bu içeceğin herkes tarafından ilgiyle tercih edilmeye başlandığını dile getirdi. Özkılıç, matcha çayının öğütülmüş yeşil çay yapraklarından elde edilen ve Uzakdoğu kültüründe önemli bir yeri olan bir içecek olduğunu ifade etti. Geleneksel yeşil çaydan farklı olarak güçlü antioksidan özelliklere sahip olan matcha bağışıklık sistemini destekleyip metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabiliyor. Pek çok ünlü kahve zincirinin menülerine matcha bazlı içecekler ve tatlılar ekleyerek bu trende ayak uydurduğunu vurguladı. Koray Özkılıç, matcha çayının aslında Paraguay’ın yerli içeceği olduğunu belirtti. "Bizim siyah çay tüketimimiz nasıl yaygınsa, Paraguay’da da aynı şekilde matcha çayı tüketiliyor. Bizler nasıl yanımıza termosa çay alıyorsak, onlar da aynı şekilde matcha çayını yanlarında taşıyor" diyerek matcha çayının sağlık açısından daha faydalı olduğunu vurguladı. Ayrıca, kahveye göre düşük kafein içeriği ile daha sağlıklı bir seçenek sunduğunu ifade etti. Matcha çayının sağlıklı beslenme açısından da sıkça tercih edildiğini belirten Özkılıç, özellikle sporcular ve diyet yapan kişilerin bu içeceği tercih ettiğini söyledi. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücuttaki yağ ve ödemin atılmasına yardımcı olduğunu, sakinleştirici etkisiyle de dinlendirici bir özellik taşıdığını açıkladı. Bunun yanı sıra kan şekerini dengelemeye yardımcı olan matcha çayı, son dönemde popülerliğini artırdı. Özkılıç, tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, günde 2-3 fincanın ideal olduğunu ifade etti.