Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda gerçekleşen etkinlik, Vali Mustafa Koç'un eşi, öğretmen Neslihan Gül Koç'un katılımıyla renklendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda öğrenciler, tiyatro, jimnastik ve heykel gösterileriyle yeteneklerini sergiledi. Down sendromlu öğrencilerin slow dans gösterisi ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Etkinlik, öğrenci ve öğretmenlerin müzikal performansı ve güzel sanatlar atölyesindeki boyama etkinliğiyle son buldu. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Neslihan Gül Koç,"Down sendromu, bir hastalık değil, bir farklılıktır. Bu özel bireyler, sevgi dolu kalpleri, coşkulu ruhları ve sınırsız potansiyelleri ile dünyamızı renklendiren, hayatımıza anlam katan değerlerimizdir. Onların hayata tutunmalarını, topluma katkıda bulunmalarını ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Farkındalık, toplumların gelişmesi ve ilerlemesi için en önemli unsurlardan biridir. Down sendromlu bireylere karşı önyargıların ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için hep birlikte çalışmalıyız. Onları sevgiyle kucaklayalım, hayatlarının her anında yanlarında olalım. Unutmayalım ki, "farklılık" bir engel değil, bir zenginliktir." dedi.

Sivas'ta Yurttan Sesler Korosu'ndan Unutulmaz Bir Türk Halk Müziği Şöleni! Sivas'ta Yurttan Sesler Korosu'ndan Unutulmaz Bir Türk Halk Müziği Şöleni!

Down Sendrom (2)


Ağrı'da düzenlenen bu etkinlik, toplumda farkındalığın artırılmasına katkı sağlayarak, down sendromlu bireylerin sosyal hayata entegrasyonunu desteklemeyi amaçlıyor.

Down Sendrom (3)

Editör: Memleket Sivas Gazetesi