Sivas Haberleri
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6858 %0.21
39,8372 %0.03
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Sivas Memleket SAĞLIK DİYETİSYENDEN UYARI!

DİYETİSYENDEN UYARI!

UZMAN DİYETİSYEN ÖZDEN ÖZGÜR DURUKAN

Uzman Diyetisyen Özden Özgür Durukan, Ramazan ayı sonrası vücutta istenmeyecek olumsuzlukların yaşanmaması için öğün sayısına ve sürelerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Minimum 2, maksimum 4 saat olacak şekilde öğün saatlerimizi ayarlayabiliriz” dedi.

Uzmanlar, Ramazan ayında bireyin yeme ve içme alışkanlığındaki farklılıkların metabolizmada değişikliler meydana getirdiğini, Ramazan sonrası beslenme düzeninin kontrollü bir şekilde ayarlanması gerektiğini ifade ediyor. Uzman Diyetisyen Özden Özgür Durukan, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine Ramazan Bayramı’nı sağlıklı geçirmenin tüyolarını anlattı.

“Minimum 2, maksimum 4 saat olacak şekilde öğün saatlerimizi ayarlayabiliriz”

Ramazan boyunca tüketilen öğün sayısının az olduğunu ifade eden Durukan, “Ramazan Bayramı’yla birlikte Ramazan sonrası öğün sayısı ve miktarları artmakta, beslenme düzenimiz tamamen değişmekte. İlk başta öğün sayılarına ve sürelerine dikkat ederek beslenmeye önem vermeliyiz. Minimum 2, maksimum 4 saat olacak şekilde öğün saatlerimizi ayarlayabiliriz. Sıvı tüketimi de Ramazan süresi boyunca azalmakta. Ramazan sonrasında 2 buçuk, 3 litre kadar artık su tüketimine dikkat edebiliriz. Yetersiz aktivite düzeyini fiziksel aktivitemizi arttırarak, egzersiz planı oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı.

Durukan, Ramazan Bayramı sonrası öğün artışı olacağına dikkati çekerek, bireyin hızlı kilo almaması için süt ve süt ürünleri grubu, et grubu, tahıl grubu, sebze ve meyve grubu olmak üzere 5 besin grubuna da yer vermesini önerdi. Ayrıca Durukan, bu 5 besin grubunun bir öğünde doğru miktarda ayarlanması gerektiğini vurguladı.

“Her gittiğimiz misafirlikte tüketmeyerek ölçülü bir şekilde tüketebiliriz”

Ramazan Bayramı boyunca aşırı tatlı tüketiminden de kaçınılması gerektiğini dile getiren Durukan, “Sütlü tatlılara ve kuru meyvelere yer verin desek de kültürümüz gereği şerbetli tatlıları da tüketiyoruz. Porsiyon kontrolü yapılarak aslında tüketebiliriz. Her gittiğimiz misafirlikte tüketmeyerek ölçülü bir şekilde tüketebiliriz” önerilerinde bulundu.AW874268_01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *