Mısır’da Firavun artıkları tarafından beş sene önce ihtilal yapıldı. Birçok Müslüman öldürüldü, idam edildi, nice çileler çekildi. Zamanın seçimle gelen Başkanı Mürsi beş senedir ağır şartlar altında zindan da ömür geçirdi ve mahkemede hangi nedenlerle bilinmez kalbi durarak öldü. Allah rahmet etsin. İnanıyoruz ki inşallah giden kendini dünya zindanından kurtardı. Yüce Allah, mükâfatını bol makamını yüce etsin.

  Bizim Mursi 1: Dün Numune hastanesindeydim. Üç tane askerin arasında elleri kelepçeli 65-70 yaşlarında nur yüzlü bir dede gördüm. Bir an göz-göze geldik. Merhaba dedim, başı ile selam verdi. Biraz sonra bir daha rastladım, “Allah kurtarsın Hacı kardeş” dedim, “âmin Allah razı olsun” diye cevap verdi. Hacı kardeş kaç senedir içeridesin” diye sordum: 26 senedir deyince bir an aklım durdu. “Ben de birkaç sene yattım” diyebildim. Biliyorum Bekir Hoca” dedi. Belli ki beni tanıyor, ama daha bir şey diyecek halim kalmadı. 26 sene cezaevinde kalan birine ben de dört sene yattım demenin ne anlamı olur ki? Herkes de biliyor ki bundan 26 sene önce bir iki Temmuz günü Dine, Kur’an’a ve Peygambere dil uzatan bir fani Sivas’a geldiği için insanlar onun kaldığı madımak oteli önünde toplanıp protesto ediyorlar. Sonradan birçok haber kaynağından açıklanıyor ki Türkiye’nin düşmanlarınca görevlendirilen on iki kişi gelip otel önündeki kalabalığa karışıyorlar ve biraz daha insanları kışkırtarak oteli yakıyorlar.

  Orada seyirci olanlardan resimleriyle tespit edilen yüzden fazla insana ağır ceza verildi. Birçok insan senelerce mahpus kaldı çıktı. Ama çıkamayan 36 kişi var ki bunlara önce idam cezası aldı. Sonra idamlar kaldırılınca ağırlaştırılmış müebbede çevrildi ve bu insanlar 26 senedir içeride çürümeye terk edildi. Yaşları 25-30 da içeri girdiler hemen hepsi de altmış yaşına dayanıp dede oldular. Gelecekle ilgili bir ışık, bir ümitleri de yok. Böyle bir mahkûmiyet nasıl geçer, bunu ancak orada uzun süre yatan bilir. Bizim Mursi 2: Sivas Olaylarının en yaşlı sanığı olaylara karışmayı bırakın haberi bile olmayan 87 yaşındaki dedem AHMET TURAN KILIÇ 27 senedir hapiste. 87 yaşındaki dedem Ahmet Turan KILIÇ olaylarla hiçbir bağlantısı ve bilgi belge olmadığı halde, hatta olaylara karışmadığını belgelemiş olmasına rağmen hala tutuklu. İşin ilginci sistemde cezalarının ne olduğu ve kaç yıl yatacakları bilinmiyor yazmaktadır. Bunları da geçtik dedemin hapiste tutulması yaşlılıktan dolayı anayasaya aykırı.

  Üç kez doktorlara rapor için gönderildi. İlk ikisinde doktorlar muayene bile etmedi. Sonuncusunda durumu sıkıntılı olduğu için yüzeysel bir muayene yaptılar. Bir ay önce bizlere söylenen Isparta da hastaların yattığı bir hapishane varmış. İsterseniz oraya nakledelim. 87 yaşında artık kendi ihtiyaçlarını karşılayacak gücü kuvveti olmayan birine, suçsuz birine dalga geçer gibi bunu teklif ediyorlar. Ne yazık ki suçsuz olduklarını bilen ve söyleyenlerin 17 yıldır iktidarda olduğu bir sistem bunu yapıyor. Sırf birileri canlarını sıkmasın diye içeride suçsuz yere yatan insanların vebalini yükleniyorlar. Artık ölmeden bir kaç gün olsa bile dışarıya çıkıp öbür dünyaya göçen eşinin kardeşinin ve diğer yakınlarının mezarlarını ziyaret edip bir fatiha okumasını, yaşayanlarla da helalleşmesi için Rabbimize dua ediyoruz. İşte böyle: Mısır’ın Mürsisi mahkemede can verdi, bizimkiler de zindanlarda veda edecekler herhalde?