Sivas doğal kaynaklarıyla zengin bir şehir. Kaplıcalar dünyanın her tarafında bulunan doğal kaynaklar. Ancak Sivas’ın öyle bir kaplıcası var ki Allah’ın Sivas’a bir lütfu. Kangal Balıklı Kaplıca dünyanın hiçbir bölgesinde eşi veya benzeri olmayan bir kaynak. Ve biz Sivaslılar bu doğa harikasını ancak sınırlı bir şekilde duyurabiliyoruz. Hep söylenir ‘Böyle bir kaynak başka ülkede olsa…’ diye.

Balıklı Kaplıcanın dünya turizmine açılması için Sivas bir fırsat yakaladı. Sivas’ta 3’üncü Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi düzenlendi. 52 ülkeden, turizmle alakalı insanlar Sivas’a gelerek, Sivas’ın termal kaynaklarını gördü, inceledi.

Sıcak Çermik, Soğuk Çermik ve bazı kaplıcalarımızın örnekleri birçok yerde var ancak Balıklı Kaplıca ziyaretçilerin, deyim yerindeyse ağzını açık bıraktı. Bu zirve kaplıcanın, dolayısıyla Sivas’ın tanıtımı ve turizmin canlanması için çok önemli bir adım. Ama sadece ilk adım…

Kaplıcanın her yönüyle amatör ruhtan kurtulması gerekir. Dünyada bir benzeri dahi olmayan Kaplıca turistleri karşılayacak bir yapıya ve yönetim zihniyetine sahip değil maalesef. Bu zirveden sonra kaplıcaya gelebilecek turistlerin, profesyonel bir karşılama ve ağırlama potansiyeline şimdiden hazırlanması lazım.