SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'ndeki dogal güzelliği ile ön plana çıkan 'Şahinkaya Kanyonu'nda 324 metreden aşağıya atlayan base jump (serbest atlayış) sporcusu Cengiz Koçak, "Burası doğa harikası bir yer. Böyle bir atmosferde bulunduğum için, bana bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.
Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel base jumping sporcusu olan Cengiz Koçak, 324 metre yükseklikten Samsun’un Vezirköprü İlçesi'nde bulunan Şahinkaya Kanyonu'na paraşütle atladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında atlayış yapan Koçak, bu atlayışıyla birlikte daha önce 299 metreyle Erzurum Uzundere’deki atlayış rekorunu da kırdı.
Daha önce Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'ndan hiç kimsenin atlamadığını ifade eden Cengiz Koçak, "Projemizin adı 'Yüksek Şehirler Arıyorum.' Bu projemiz Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklendi. Buranın tanıtımına da katkı sağlamayı amaçladık. Daha önce Samsun'da böyle bir yer olduğunu da bilmiyordum. Bana atlayışta destek olan Samsun Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Çok güzel bir atlayış oldu. Bu atlayış noktasının adını Nobad koydum. Nobad, göçebe demek. Göçebe bir hayat yaşıyorum" dedi.