ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde sahilden başlayıp 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erecek 7'nci Red Bull Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı 6-8 Ekim'de yapılacak. 
Kemer Enduro Motosiklet Kulübü'nün (KEMK) organizasyonu yerel yönetimler ve sponsor desteğiyle bu yıl 7'ncisi yapılacak Red Bull Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. 6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışın tanıtım toplantısı Kındılçeşme Sahili'nde düzenlendi.
Toplantıya Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Garnizon Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, KEMK Başkanı Semih Özdemir ve Red Bull Romaniacs Organizatörü Martin Freiandemetz ile yarışçılar Güney Afrikalı 25 yaşındaki Kristen Landman, vatandaşı 21 yaşındaki Kyle Flanagan katıldı.
ETAPLAR ZORLAŞTIRILDI
KEMK Başkanı Semih Özdemir, 25 ülkeden 200'ün üzerinde sporcu katılımının beklendiği 6 Ekim perşembe günü Kındılçeşme sahilinden başlayacak yarışla ilgili bilgi verdi. Sahilden başlayıp Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erecek yarış için hazırlanan etaplardan bahseden Özdemir, "Yarışmada en büyük değişiklik ikinci etap olan 'orman etabı'nda yaşandı. Kemer merkezde başlayarak Tekirova Mahallesi'ne kadar olan 43 kilometrelik yeni etap izleyicilere seyir zevki yaşatırken, sporcuları da daha fazla zorlayacak. Çamyuva sahilden 2365 metrelik Tahtalı Dağı zirvesinde bitecek olan 'dağ etabı'nın ise son bölümlerinde yapılan değişikliklerle zirveye çıkışlar zorlaştırıldı" dedi.
Red Bull Romaniacs Organizatörü Martin Freinademetz, Kemer'in dünyanın en güzel parkurlarından biri olduğunu belirtirken Kemer'i çok sevdiklerini ve çok güzel bir havada organizasyonu yapmaktan mutlu olduklarını kaydetti. Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Kemer'de böyle bir organizasyon yapılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Mustafa Gül ve KETOB Başkanı Tayyar Gül de Kemer'in çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını vurguladı.
'HEM TATİL YAPIYOR HEM YARIŞIYORUZ'
2 yıldır Red Bull Sea to Sky'a katılan 2 kadın yarışmacıdan biri olan Güney Afrikalı Kirsten Landman, "Bir kadın olarak burada olmaktan çok memnuniyet duyuyorum. Burada hem tatilimizi yapıyor hem de yarışmaya katılıyoruz. 6 yıldır enduro motosiklet yarışmalarına katılıyorum. Kemer'de bu yıl ikinci yılım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.
'PARKUR ÇOK GÜZEL'
Güney Afrikalı öteki yarışmacı Kyle Flanagan da "Kemer'deki yarışmaya ilk defa katılıyorum. Parkur çok güzel. Yarışmayı internet üzerinden izledim ve parkurları görme şansım oldu. Heyecanlıyım ve burada olmak farklı bir his. İyi bir yarış olmasını diliyorum" dedi.
Toplantının ardından yarışmada mücadele edecek 25 sporcu oluşturulan parkurda gösteri sürüşü yaptı. Kaya ve lastik engellerden geçerken zorlanan yarışçıların yaptığı akrobatik hareketler ilgiyle izlendi.