HANİFE KANAT

Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi. Okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan, Milli Eğirim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları kapsamında hazırladıkları projelerin yer aldığı serginin açılışı törenle yapıldı. Yapılan açılış törenine; Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Eğitim Bir Sen Başkanı İbrahim Temiz, Türk Eğitim-sen Başkanı Yüksek Yiğit, Önder İmam Hatipleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bilim Fuarı, öğrenciler tarafından dini musiki ve ilahilerin seslendirilmesiyle başladı. Açılışta konuşma yapan Okul Müdürü Burhan Kaya; “İmam Hatip Lisesi olarak okulumuzda dini ilimlerin yanında bilimsel, akademik, fenni ilimleride vermekteyiz. Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır. Umutluyuz çünkü bilime meraklı kızlarımız var. Umutluyuz çünkü geleceğimiz olan öğrencilerimiz birbirinden güzel projelere imza atıyorlar. Fuarımızda meraklı, sorgulayıcı, araştırmacı, öğrenme metotlarını kullanarak bilime katkı sunan 20 danışman öğretmen ve 66 öğrencimiz tarafından hazırlanan 11 araştırma, 1 inceleme ve 7 adette tasarım projesi olmak üzere toplam 19 adet proje sergilenmektedir. Projelerin ve bilim fuarımızın Sivasımıza, okulumuza, ülkemizin bilimsel gelişimine katkıda bulunmasını diliyorum. Bilim Fuarımıza katılarak bizleri onure eden tüm protokolümüze, okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerimiz adına Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Okul Müdürü Burhan Kaya’nın konuşmasının ardından, açılış törenine katılan protokol açılış kurdalesini kesti. Daha sonra protokol, okul müdürü ve öğretmenler eşliğinde öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı stantları gezdi.