Etkinlikte, Kayseri'nin meşhur yemeği yağlama yapıldı. Başkan Büyükkılıç ve eşi de mutfak önlüğü takarak yağlama yapımına katıldı.
Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada; KAYMEK’in 6’ncı üniversite gibi hizmet verdiğini vurgulayarak, “Bu alanda da meslek edindirme kurslarımız hem hobi mantığında hem gelir temin etmek isteyip, bütçesine katkıda bulunmak isteyenler için fayda sağlıyor. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yaptığımız için belge ve sertifika da veriyoruz. Böyle de bir kazanım söz konusu oluyor” diye konuştu.
KAYMEK’in bu tür güzelliklerle yetenek avcılığına çıktığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Hem pişiriyoruz hem de ikram ediyoruz” diyerek, Kayseri’nin zengin gastronomi kültürü içerisinde önemli yer tutan yağlamayı pişirmenin yanı sıra yemesinin de usulü olduğunu uygulamalı olarak gösterdi. KAYMEK Türk Mutfağı eğitmenlerinden Nesibe Savruk ise bir pazar etkinliğinde yine birlikte olduklarını ifade ederek; “Kayseri’mizin meşhur yemeği yağlama etkinliği var. Gelen arkadaşlarımız ve başkanımız eşliğinde etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yöresel lezzetlerimizin unutulmaması adına güzel bir etkinlik, devamı gelecek inşallah” şeklinde konuştu. Mithat Sönmez isimli vatandaş da Kayseri Yağlama Yapımı etkinliğine katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin devamını dilerken, Göker Ayaydın etkinliği çok güzel bulduklarını belirterek, çok eğlendiklerini, bu nedenle Başkan Büyükkılıç’a ve ekibine teşekkür etti.
Gökhan Özer de; "Aileleri bir araya getirdiğiniz için başkanımıza ve tüm KAYMEK’e teşekkür ediyoruz. Sembol haline gelmiş Kayseri mutfağımızın meşhur yağlamasını kendi elimizle yapıp, misafirlerimize sunacağız" dedi.