Sonbaharın kurak geçmesiyle dikkat çeken Denizli’de, havaların soğumasıyla birlikte balık çeşitlerine olan ilgi artmaya başladı. Denizli Balık Çarşısı esnafından Ferhat Tak, Denizli halkının balığa olan ilgisinin arttığını belirtti. Tak, “Denizli, balık tüketimi konusunda diğer illere göre üst seviyelere çıkmış durumda. Ege ve Karadeniz’den her gün Denizli’ye tonlarca balık sevkiyatı yapıyoruz” dedi.
Tak, küçük mevsim balıklarının bu dönemde oldukça yağlı ve lezzetli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ege’nin incisi sardalya şu an çok yağlı ve lezzetli. Hamsiyi mümkün olduğunca Karadeniz’den tedarik ediyoruz. Çinekop da oldukça tercih ediliyor. Büyük balıklarda ise palamut bolluğu yaşanıyor; 1 kilogramın üstüne çıkan palamutlar tanesi 250 liradan satılıyor.”
Balık Fiyatları
Balık Çarşısı’nda balık çeşitlerinin fiyatları şu şekilde:
- Hamsi: 200 TL/kg
- Sardalya: 200 TL/kg
- İstavrit: 200 TL/kg
- Çinekop: 450 TL/kg
- Palamut: Tanesi 250 TL
- Levrek: 360 TL/kg
- Çupra: 400 TL/kg
- Kaya Levreği: 380 TL/kg
“Haftada İki Defa Balık Tüketin”
Tak, Denizli halkını sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık yemeye davet etti. “Denizli halkımızın balık tüketimine ilgisi yüksek. Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık tüketilmesini öneriyoruz” diye ekledi.