Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Talat Doğan, babasının felç kalmasının ardından hayatında büyük bir değişim yaşadı. Bu değişim onu, evinin bir odasını atölyeye dönüştürerek sanata yöneltti.
34 yıllık sınıf öğretmeni olan Doğan, 2009 yılında babasının beyin kanaması geçirerek felç kalmasıyla birlikte adeta ev hapsine alındı. Babasının tüm ihtiyaçlarını karşılamak için evden dışarı çıkma imkanı bulamayan Doğan, bu süreçte kendine yeni bir sosyal hayat kurmak istedi. İç dünyasına yönelen Doğan, uzun zamandır hayalini kurduğu atölyeyi kurmaya karar verdi.
Kurduğu atölyede ahşap yakma, ahşap oyma, filografi ve bakır rölyef gibi çeşitli sanat çalışmaları yapan Doğan, bu eserlerini öğrencilerine de göstererek onları da sanata teşvik ediyor. Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileriyle birlikte küçük eserler üreten Doğan, bugüne kadar yaklaşık 1000 eser üretmeyi başardı. Ahşap yüzük ve kolye gibi aksesuarlar da yapan Doğan, eserlerini hediyelik olarak dağıtıyor.
Babasının felç kalması hayatını değiştirdi:
Doğan, babasının felç kalmasının ardından sosyal hayatında büyük bir değişim yaşadığını şu sözlerle ifade ediyor:
"2009 yılında babam bir beyin kanaması geçirip felç kalınca, babamla birlikte yaşadığımız için onun bütün hayati ihtiyaçlarını tek başıma karşılamaya başladım. Bundan dolayı da sosyal hayatımda büyük bir değişiklik oldu. Evden dışarıya çok çıkmaz oldum ve bu atölyeyi yaptım. Hep içimde var olan ukdeler vardı. Bu atölye sayesinde onları yapmaya çalıştım. Ahşap yakma, ahşap oyma, filografi, bakır rölyef ama daha çok ahşap ile ilgili çalışmalar yaptım. Bu çalışmalarımı sınıf öğretmeni olduğum için okuttuğum öğrencilerime de örnek olsun diye kafalarında zihinlerde bir iz bıraksın diye onlara da gösterdim. Onlara da esin kaynağı olabilir diye küçük küçük örnekleri birlikte yaptık onlarla. Bu çalışmalarda üçüncü dördüncü sınıfa gelen öğrencilerle yapmaya çalışıyoruz."
Talat Doğan'ın hikayesi:
- 34 yıllık sınıf öğretmeni
- 2009 yılında babası beyin kanaması geçirerek felç kalıyor
- Babasının tüm ihtiyaçlarını karşılamak için evden dışarı çıkamıyor
- Kendine yeni bir sosyal hayat kurmak istiyor
- İç dünyasına yönelerek atölye kurma hayalini gerçekleştiriyor
- Ahşap yakma, ahşap oyma, filografi ve bakır rölyef gibi çeşitli sanat çalışmaları yapıyor
- Eserlerini öğrencilerine de göstererek onları da sanata teşvik ediyor
- Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileriyle birlikte küçük eserler üretiyor
- Bugüne kadar yaklaşık 1000 eser üretiyor
- Ahşap yüzük ve kolye gibi aksesuarlar da yapıyor
- Eserlerini hediyelik olarak dağıtıyor