Şahin, tüketicilerin araç kiralama işlemlerinde dijital sözleşmelerden kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

Ful Kasko Altyapısındaki Sorunlar

Şahin, araç kiralarken genellikle "ful kasko" adı altında ek ücretler alındığını ve bu kaskonun gerçekte ne anlama geldiğini anlattı. Ful kasko uygulamasının, kaza durumunda tüm zararları karşılamayabileceğini belirten Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

“Ful kasko adı altında araç kiralama şirketleri ekstra ücret talep ediyor. Ancak, bu uygulama genellikle kaza durumunda yalnızca karayolları trafik sigortası kapsamında olan bedeli karşılıyor ve geriye kalan zarar tüketiciye kalıyor. Çünkü bir aracın kiralama dönemi için kasko yapılması mümkün değil. Kaskoluysa, poliçenin nasıl yapıldığını talep etmek zor, çünkü bu belge firma tarafından saklanıyor. Dolayısıyla, sözleşmeye ful kasko olarak yazılan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek zorlaşıyor."
Renould 7020Af43 A3Db 4Db6 8E9F 1D01899A3A9F

Yusuf Tanrıverdi’den Delege Listesi Tartışmalarına Cevap: “Algı Operasyonu Yapılıyor” Yusuf Tanrıverdi’den Delege Listesi Tartışmalarına Cevap: “Algı Operasyonu Yapılıyor”

Dijital Sözleşmelere Karşı Uyarı

Şahin, dijital sözleşmelerin risklerini de gündeme getirdi:

“Araç kiralamada dijital sözleşme imzalamaktan kesinlikle kaçınılmalı. Dijital sözleşmeler, ekran üzerinden imzalanan ve genellikle somut bir kopyası verilmeyen belgeler. Çoğu tüketici dijital sözleşmenin içeriğini kontrol edemeyebilir. Bu nedenle, somut, ıslak imzalı ve kaşeli bir sözleşme alınması şarttır. Bu tür bir sözleşme, olası anlaşmazlıklarda tüketicinin haklarını korur.”
Arac Kiralama Firmasi

Olası Mağduriyetler ve Çözüm Önerileri

Şahin, tüketicilerin araç kiralarken somut bir sözleşme imzalayarak ve bu sözleşmede ful kasko gibi önemli detayların açıkça belirtildiğinden emin olmaları gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, bir kaza durumunda tüm maddi hasarın tüketiciye yıkılabileceğini ifade etti.
Kapak 180401

Muhabir: İHA