Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde 80 bin dönümlük arazide hasat başladı. 18 biçerdöver, 7 kamyon ve 30 işçiyle hummalı bir şekilde yürütülen hasatta buğday başı çekiyor.
Hasadın %90'ı Buğdaydan Oluşuyor
Yaklaşık 80 bin dekarlık ekili alanda gerçekleştirilen hasatta 18 biçerdöver, 7 kamyon ve 30 işçi görev alıyor. Hasatta elde edilen ürünler, özenle ayrıştırılarak TİGEM'in silolarında depolanıyor.
TİGEM Polatlı'dan Yılda 15-20 Bin Ton Tohumluk Buğday
TİGEM Polatlı İşletmesi Müdür Yardımcısı Evren Albayrak, "Polatlı TİGEM işletmemizde yılda yaklaşık 15 bin ila 20 bin ton arası tohumluk üretimi gerçekleşmektedir. Bu rakam iklim koşullarına göre değişmekte olup kurak ve yağışlı yıllarda azalmış ve artmıştır" diyor.
İşletmede üretilen buğday çeşitleri arasında Reis, Bezostaja ve Tosunbey ekmeklik buğdaylar yer alıyor. Bu yıl ise Selamibey ve Karakılçık adında iki yerel çeşit de üretim programına dahil edildi.
Modern Tesislerde Hazırlanan Tohumlar 450 Bin Dekar Alana Ulaşıyor
Albayrak, "Bu yıl 18 biçer, 7 kamyon ve 30 işçiyle hububat hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Mahsul tohumlarını saatte 20 ton modern tohum hazırlama tesislerinde elenerek ve paketlenerek ülkemizin çiftçilerine sunulmaktadır. Dağıttığımız tohumluklar ülkemizde yaklaşık 450 bin dekar ekili işe tekabül etmektedir" diye konuşuyor.
Polatlı: Türkiye'nin 4. Büyük TİGEM İşletmesi
Yaklaşık 211 bin dekarlık alanıyla Türkiye'nin 4. büyük TİGEM işletmesi olan Polatlı'da 180 bin dekar tarla bitkisi ekimi yapılıyor. Kalan araziler ise mera ve tarım dışı alan olarak kullanılıyor.