Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İftar vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0116 %0.27
41,9308 %-0.26
Ara
Sivas Memleket Ankara Öğrenciler, deniz yüzeyinde oluşan ‘deniz marulları’ndan, hidrojen gazı elde ediliyor

Öğrenciler, deniz yüzeyinde oluşan ‘deniz marulları’ndan, hidrojen gazı elde ediliyor

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GELİŞTİRDİKLERİ PROJEYLE DENİZ YÜZEYİNDE OLUŞAN ‘DENİZ MARULLARIYLA’ YENİ NESİL ARAÇLARDA KULLANILACAK HİDROJEN GAZI ELDE EDİYOR.

9 Eylül Üniversitesi öğrencileri geliştirdikleri projeyle deniz yüzeyinde oluşan ‘Deniz marullarıyla’ yeni nesil araçlarda kullanılacak hidrojen gazı elde ediyor.

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100’üncü yılında teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. Beşinci gününde de onlarca etkinliğe ev sahipliği yapan TEKNOFEST, binlerce vatandaşı ağırlıyor. TEKNOFEST’te yer alan 9 Eylül Üniversitesi biyoteknoloji ana bilim dalında yüksek lisan öğrencisi Sema Doğmaz, Denizde bulunan deniz marullarını öğüterek yeni nesil araçlarda kullanılmak üzere hidrojen gazı elde ediyor. Konuya ilişkin İHA’ya açıklamalarda bulunan Doğmaz, “Yeşil anaparteküller yoluyla biyohidrojen enerjisi üzerine çalışıyorum. Denizin yüzeyinde oluşan kirlilik nedeniyle deniz marulları koku oluşturuyor. Oluşan kirliliği ekipleri toplayarak bertaraf ediyor. Bizde bunu değerlendirmek amacıyla bir çalışma başlattık. Deniz marulu kullanarak hidrojen üretiyoruz. Öncelikle denizden toplanan deniz marulları yıkayarak kuruttuk daha sonra ise kuruttuk. Öğütülen marulları kullanarak cihazımız sayesinde deniz marullarının özünü elde ediyoruz. Daha sonra gümüş parteküller sentezliyoruz. Bununla daha sonra ise hidrojen elde ediyoruz. Elde edilen hidrojen gazını araçlarda kullanmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Doğmaz, projenin literatüre ilk defa kazandırıldığını ve patent başvurusunu yaptıklarını ifade etti. Doğmaz, katma değeri yüksek sıfır atık projesine destek olacak bir ürün elde ettiklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *