3600 ek gösterge, uzun zamandır milyonlarca memur ve kamu çalışanının beklediği bir düzenleme olarak gündemdeki yerini koruyor. Bu düzenleme, özellikle birinci dereceye yükselmiş ve meslekte 25 yılını tamamlamış olan kamu çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi sayesinde maaşlar ve emeklilik ikramiyelerinde önemli artışlar bekleniyor.

2024'te İşsizlik Maaşı Artıyor: Kimler, Nasıl Başvurabilir ve Ne Kadar Alacak? 2024'te İşsizlik Maaşı Artıyor: Kimler, Nasıl Başvurabilir ve Ne Kadar Alacak?

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenlemenin kapsamının genişletileceğini ve torba yasa içinde yer aldığını açıklamıştı. Torba yasa kapsamında meclise sunulan bu düzenlemenin Ekim ayında yasalaşması bekleniyor. Daha önce sağlık çalışanları, öğretmenler, din görevlileri, polisler, avukatlar ve uzman erbaşlar gibi meslek grupları bu kapsama dahil edilmişti.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Yasalaşacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 3600 ek gösterge düzenlemesi, yeni yasama döneminde mecliste ele alınacak. Bu düzenleme ile birlikte memur maaşlarında önemli artışlar bekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Baş Uzmanı İsa Karakaş’ın açıklamalarına göre, 30 yıllık hizmet süresini tamamlayan memurların maaşlarına 4.500 TL, emeklilik ikramiyelerine ise 150.000 TL ekleme yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi