Dünya genelinde "en sıcak" olarak kaydedilen 2024 yılı yaz aylarında, Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) hizmet bölgesinde yer alan Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik tüketimi kendi rekorunu kırdı. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında toplam elektrik tüketimi 823,8 milyon kWh’ı aştı.

Bu yıl yaz dönemi, özellikle sıcak hava koşulları ve uzun Kurban Bayramı tatili nedeniyle bölgeye gelen ziyaretçilerin etkisiyle en büyük tüketim artışının yaşandığı dönem oldu. ÇEDAŞ verilerine göre, 2024 yazında en yüksek tüketim haziran ayında kaydedildi; bu ayda elektrik tüketimi 240,8 milyon kWh’a ulaştı.

Konya'nın Kulu İlçesinde Trafik Kazası: 1 Yaralı Konya'nın Kulu İlçesinde Trafik Kazası: 1 Yaralı

ÇEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Altun, yazın artan talebe kesintisiz ve kaliteli bir şekilde yanıt vermek üzere enerji altyapısının yatırım, bakım ve onarım çalışmaları ile güçlendirildiğini belirtti. Altun, “Tüketimlerdeki artışta hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ve yağışların azalmasının yanı sıra tarımsal sulamada kullanılan enerji ihtiyacı da etkili oldu. Yaz dönemi, gurbetçilerin uzun tatil ziyaretleri ve sıcak havalarda artan klima kullanımı da elektrik tüketimine yansıdı.” dedi.

Günlük Tüketim Rekoru da Kırıldı

22 Ağustos Perşembe günü, ÇEDAŞ’ın hizmet bölgesinde yılın günlük tüketim rekoru 10 milyon kWh ile kırıldı. Geçen yıl bu rekor, 9,5 milyon kWh ile 15 Ağustos Salı günü yaşanmıştı. Altun, “Bu süreçte başta SCADA olmak üzere teknolojiye yapılan yatırımlarla taleplere başarı ile yanıt verildi. Tüm ekip arkadaşlarıma bu süreçte gösterdikleri özveri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı

Kaynak: iha