1 Ocak 2019 tarihinde geçerli olmak kaydı ile yapılan tebliğ ile çevre temizlik vergisi fiyatları 2019 yılı için netlik kazandı. Tebliğ ile belirlenen 2019 konut çevre temizlik vergisi ne kadar? Sizin için yazdık…

2019 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’nın 51 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği, 31 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı.

Tebliğ ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi.

Çevre Temizlik Vergisi Oranı Yüzde 23,73 Oldu

2018 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranı yüzde 23,73 oldu. Buna göre; 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi Tebliğ kapsamında belirlenen tutarlara göre tahsil edilecek.

Konutlarda çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılırken; vergi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 39 kuruş, diğer belediyelerde 29 kuruş olarak hesaplanacak.

Ayrıca, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecek.