Kış Çayına rağbet fazla 

Kış Çayına rağbet fazla

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte insanlar hastalıklara daha kolay yakalanıyor. Vücut dirençlerini yükseltmek isteyen kişiler ise ilk olarak aktarların yolunu tutuyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin tercihi ise daha çok ıhlamur ve bitki çaylarından yana.

Kış Çayına rağbet fazla
Kış Çayına rağbet fazla Sivas Memleket
Bu içerik 58714 kez okundu.

SÜMEYRA DENİZ

Sivas’ta son günlerde havaların dengesiz seyretmesi ile birlikte hastalanan vatandaşlar aktarlara akın ediyor. Aktarlarda da yazın durağan olan alışveriş hareketlilik kazandı.  Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı direnç oluşturmak isteyen vatandaşlar bitki çaylarına rağbet ediyor. Soğuk havaların en yaygın hastalığı olan grip ve boğaz enfeksiyonu için aktarlar adaçayını kaynatıp gargara yapmayı öneriyor. Bir diğer öneri ise tarhana çorbası.

IHLAMURU KAYNATMAYIN

Ihlamur çayı ile ilgili bazı püf noktalar veren aktarlar, Ihlamur kaynatılmaz, orta boy bir demliğin içine birer tane zencefil, zerdeçal, tarçın ve iki üç adette karanfil atıp 5 dakika kaynatmamız gerekiyor. Kaynadıktan sonra bir tutam ıhlamur, az miktarda adaçayı, kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve 5 dakika sonra çayımız hazır oluyor. Bir tatlı kaşığı bal ilave edip içebilirsiniz. Bu karışım bir seferliktir daha sonra kaynatıp içilmez” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kokartlı rehber sayısı sadece 1 kişi
Kokartlı rehber sayısı sadece 1 kişi
“Kola yerli üretimdir”
“Kola yerli üretimdir”